Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z łezką w oku. Re: Z łezką w oku.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Z łezką w oku.

« poprzedni post następny post »
Data: 2018-03-04 16:44:07
Temat: Re: Z łezką w oku.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Trybun <c...@j...ru> wrote:
> W dniu 2018-03-02 o 19:17, XL pisze:
>>
>>>> Nie umieją palić w piecu chlebowym - za krótko i za ostro palą, więc po
>>>> prostu piec jest za gorący i chleb się od razu zbytnio spieka na
>>>> powierzchni, a dalej rośnie już tylko w środku, bez zwiekszania objętości,
>>>> co skutkuje utwardzoną warstwą wierzchnią, w efekcie zaś twardą, przypaloną
>>>> skórką. Dlatego kiedyś pieczono go na liściach kapusty - dawało to w
>>>> poczatkowej fazie pieczenia sporo pary. Dziś praktykuje się wkładanie do
>>>> gorącego pieca razem z chlebem - płaskiego naczynia z wodą.
>>> Trudno odgadnąć co jest przyczyną takiego stanu rzeczy. Stare
>>> gospodynie,  pieką chleb od dawna, tak że je trudno podejrzewać o jakąś
>>> fuszerkę.
>> O fuszerkę może nie, ale o starość i związane z nią zapominanie, jak to
>> NAPRAWDĘ się kiedyś paliło i piekło...
>
> A i może dzisiejszy asortyment piekarniczy to już nie to samo co kiedyś.
>
>>>>> Ale pal licho spieczenie
>>>>> gdy jest jeszcze ciepły i mięciutki , przynajmniej dla mnie całkiem
>>>>> niezajadły robi się po ostygnięciu. Skorka twarda że aby pogryźć to
>>>>> trzeba porządnie nadwyrężać szczęki.
>>>> Chleb trzeba zaraz po wyjęciu z pieca posmarować kawałkiem słoninki albo
>>>> chociaż wodą z solą i natychmiast po tym okryć cały grubą ściereczką lnianą
>>>> czy obrusem aż do wystudzenia.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>> A jak to w ogóle jest że ten ze sklepu ma przeważnie bardzo cienką
>>> skórkę a ten domowego wypieku jak słoń, czym to idzie? Jakieś ekstra
>>> dodatki typu chemia w tym sklepowym?
>> Dla mnie to oczywiste, że tak.
>>
>>
>>
>
> No, skoro tak mówisz.
>
>

Mowię, bo wiem. No co Ty, nie słyszałeś o chińskim mrożonym pieczywie w
Lidlach i Biedronkach, ani o tym, na czym rosną jak grzyby po deszczu tzw.
hurtownie dodatków dla piekarnictwa i cukiernictwa?
https://www.pkt.pl/szukaj/dodatki-piekarnicze
--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.03 XL
05.03 Waldemar
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?