Data: 2005-01-25 10:01:46
Temat: Re: Z mikrofalówki...(3)
Od: "balta" <b...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wszustko cacy - ładny wstep
... ale ja nie wiem dlaczego ludzie nie proboja, kombunuja .. przecie my
narodem kombinatorów jestemy ... mnie az to dziwi. nie namawiam do kupowania
TNT i probowania na własna reke jak wybucha ale jakim problem jest kupic
jednogo dnia taki chleb ... drugiegi inny.
potem dac szynka .. a potem boczek.. a moze dac paprykę lub potrzec sera
zołtego a moze i topionego .... przeciez gotowanie to wciaz poznawanie ..
nauka .. własne doswidczenia ! przeciec to zabawa która tym co chca sprawia
wielka frajde .. a jak mi cos nie wyjdzie to wyciagm wnioski i robie inaczej
....
przeciez to takie proste. a abym nie był zle zrozumiany ze jestem gburem
kótry nie da porady ... nie gotuj jajek :) bo ekspoduja ale to pisze
wszedzie !
zycze wielu pozytywnych wypraw w swiat mikrofali ...
ps. dla mnie jedzenie z mikrofali jest beznadzieje a kanapki .. mokre i
ciezkie ... nie polecam ! ale sam do tego doszedłem :)
--
Balta
Mirek (GG 22777)
300d + 18-55 +420EX + 1 GB Kingston
Użytkownik "MIR" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ct54l5$h71$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam ponownie
>
> Poprzednio pytałem o mięso ("odnośnie mikrofalówki") - dziękuję
> za wszystkie otrzymane wówczas odpowiedzi! Obecnie, chciałbym
> nieco pogłębić i rozszerzyć ów temat mikrofalówkowy..,
>
> Załączona instrukcja, jest wprawdzie polsko języczna - ale jedyną dotąd
> czynnością, którą udało mi się nastawić, korzystając z instrukcji - było
> ustawienie zegara mikrofalówki...
>
> Przede wszystkim, proszę o wyrozumiałość - uważam bowiem, że Szanowna ta
> Grupa powinna służyć również osobom tak bardzo "początkującym",
> co to nawet "herbaty nie potrafią ugotować".., ale o herbatę, zapytam może
> innym razem - teraz natomiast prosiłbym, aby ktoś, zechciał mi doradzić,
> jak przygotować zwykłe kanapki, podgrzane w mikrofalówce, w taki sposób
> żeby potem nadawały się do spożycia.
>
> Chodzi mi o takie szczegóły, jak:
>
> - jakie powinno być pieczywo, czy tostowe, czy może być przekrojona bułka?
> - jakiego pieczywa nie powinno się stosować do tego celu?
> - jakie można, lub należy, stosować składniki i w jakiej postaci?
> - jakich składników lepiej nie stosować i dlaczego?
> - co zrobić z tymi składnikami i czego nie robić?
> - jakich nastawień (czas, temp, rodzaj źródła ciepła, itp.) użyć w
> mikrofalówce?
>
> Autorom obiecuję, że otrzymane cenne wskazówki NIE PRZEPADNĄ(!),
> albowiem zostaną zarejestrowane na moim dysku o nazwie "Grupa od garów"
> Z czasem - jeżeli dysk ten zostanie zapełniony przez "Szanownom
> Grupeczkie", zamierzam zawartą w nim wiedzę, wykorzystać do wydania
> przeszło 1000-stronicowej kulinarnej publikacji 100-lecia, której tytuł
> zostanie ustalony przez Grupę pl.rec.kuchnia drogą głosowania, losowania,
> względnie w inny, bardziej udoskonalony sposób.
>
> Z pozdrowieniem ( - ) MIR
>
>
>
|