Data: 2001-04-05 11:41:04
Temat: Re: Zaczynamy grillowanie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 4 Apr 2001 10:42:14 +0200, Aleksander K?osiewicz
<s...@i...pl> wrote:
>
>U?ytkownik "szamani" <s...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:9ad5bk$10i$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
>>
>> > oto jad?ospis:
>> > pol?dwiczki wieprzowe nadziewane rokpolem
>>
>> czy moge prosic o dok?adniejszy opis tych poledwiczek (znaczy
>przepis)
>> i piersi z indyka tez?
>> justyna
>>
>> Pier? indyka w marynacie jogurtowej
>Jedna pier? indyka ok1kg, pude?ko 200g jogurtu(bakomy)
>sok z 2 cytryn ok.10 ?, 150 ml oleju s?onecznikowego, 4z
>czosnku, 2 ? papryki, 2? kminku rzymskiego, 1? kurkumy,
>1/2? imbiru, 1? soli.
w ogole marynata jogurtowa to cudo - ja do tego wytarzam
wszystko do upanierowania w jogurcie, potem panierka sie swietnie
trzyma. Wprawdzie nie mam pieca pt tandoor, ale zasada pieczenia
w nim jest taka, ze w przeciwienstwie do tych roznych curry itp,
mieso jest suche (nie w sosie). Wlasnie tarza sie je w jogurcie
i oblepia przyprawami, a potem piecze. Dobre to, oj dobre...
synalek moj kupil mi onegdaj ksiazeczke kuch. pt cooking with
yogurt. Palce lizac. I kartki tez
Jak sie zbiore w sobie to podesle przpeis na ciasto cytrynowe. I
tak, jak mnie ciasta wychodza byle jakie, to mi zawsze wychodzi!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|