Data: 2006-04-04 20:34:01
Temat: Re: Zakwas!
Od: "Marek" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Myślę, że miały jak zmniejszać temperaturę, nacieplej było przy piecu, w
> izbie trochę chłodniej, a w spiżarce najchłodniej, ja tak robię, że
> pierwszy raz ciasto zakwaszane trzymam w piekarniku z włączoną żarówką,
> później w piekarniku bez włączonej żarówki, a na koniec po prostu na
> blacie w kuchni.
Proste jak budowa cepa łowickego.
ja
> smaruję miskę olejem i chleb wyskakuje z niej bez problemu (jak chce
> okrągły bochenek),
I nie upadnie przy wyjmowaniu z miski?
Aha, przydaje się zraszacz do
> kwiatów żeby zaparować piekarnik, chleb lepiej się piecze w wilgotnym
> powietrzu.
>
O, to jest dobra rada.
Serdeczne dzieki.
MP
|