Data: 2006-06-25 15:40:35
Temat: Re: Zakwas na żurek z pleśnią?
Od: "onet.pl" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Maciek napisał(a):
> Dnia Sat, 24 Jun 2006 21:43:05 +0200, onet.pl napisał(a):
>
>> prawdopodobnie to wina chleba, obecnie dodają różne składniki
>> ulepszacze, radze zrezygnować z chleba, najlepiej kup żurek na targu i
>> wykorzystaj już zakwas do dalszego kiszenia
>
> Co maja polepszacze do rzeczy? Wraz z maka dostalo sie do kamionki troche
> zwyklego kurzu i po ptokach, jak mawiaja Slazacy. Jesli to byla odrobina
> plesni a zurek sie dobrze ukisil, to ja bym sie nią nie przejmowal, tylko
> zebral lyzka i gotowal.
>
no to zycze smacznego brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
|