Data: 2006-06-25 12:34:09
Temat: Re: Zakwas na żurek z pleśnią?
Od: Maciek <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 24 Jun 2006 21:43:05 +0200, onet.pl napisał(a):
> prawdopodobnie to wina chleba, obecnie dodają różne składniki
> ulepszacze, radze zrezygnować z chleba, najlepiej kup żurek na targu i
> wykorzystaj już zakwas do dalszego kiszenia
Co maja polepszacze do rzeczy? Wraz z maka dostalo sie do kamionki troche
zwyklego kurzu i po ptokach, jak mawiaja Slazacy. Jesli to byla odrobina
plesni a zurek sie dobrze ukisil, to ja bym sie nią nie przejmowal, tylko
zebral lyzka i gotowal.
--
pozdrawiam,
Maciek
"Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF
|