Data: 2002-03-21 19:14:59
Temat: Re: Zapiekanka - poradzcie
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, March 21, 2002 6:16 PM
Subject: Re: Zapiekanka - poradzcie
> ....
> > glebokiem garnku [ze wzgledu na to, by ta cebula miala gruba warstwe],
> > dodaje przecier pomidorowy, sol, pieprz i ostra papryke.
> > Na to klade rybe [kazda chuda ryba sie do tego nadaje, obojetne czy to
sa
> > filety, kotlety mrozone itp.].
> > Przykrywam i czekam, az to sie udusi [ryba dochodzi szybko].
> ......
>
> Basiu,
> A jakis plyn do duszenia dodajesz?
>
Tak prawde mowiac, to daje sporo oleju, nigdy mi nie szkodzil. Zawsze mozna
dodac troszeczke [ale troszeczke] wody.
Poza tym ja uzywalam ryby mrozonej, a z niej tez co nieco wycieka.
Acha, niezaleznie od wszystkiego troche ja [rybe] po wierzchu solilam i
pieprzylam [niezle brzmi :-) ].
Podawalam z ziemniakami lub z ryzem.
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|