Data: 2007-01-17 11:54:18
Temat: Re: Zapiekanki
Od: "Gocha" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eol0qi$p74$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Udzieliła w/g mnie prawidłowej odpowiedzi, mogłaby podać więcej
> wariantów - na dodatkowe pytanie - uścislające - ale czy potrzebne? -
> jeżeli ktoś ma doświadczenie w gotowaniu wiele wie - intuicyjnie lub z
> doświadczenia. Nie wszystkie surowizny i poł -surowizny są smacze lub
> niekoniecznie się komponują.
> Podanie podstawowych zasad - gdy ktoś zadaje proste pytanie - być może
> odpowiedź dla Ciebie niesatysfakcjonująca - dla tego kogoś może być
> właściwym drogowskazem.
Hmmm, moim zdaniem jednak dobrze jest wiedzieć dlaczego należy postępować
tak a nie inaczej i kierować się jakąś racjonalną przesłanką, a nie radzić
komuś żeby postępował w jakiś tam sposób, tylko dlatego, że ktoś inny tak
postępuje lub dlatego, że "tak się robi"
Może Czeremsze chodziło o to, że jak coś jest surowe to trzeba to długo
zapiekać i wtedy może wyschnąć? Ale co w przypadku produktów, które wymagają
krótkiej obróbki termicznej żeby przestały być surowe i takie potrawy nie
wyschną, ale mimo wszystko ona będzie je przykrywać?
Proszę tylko Czeremchę o krótką odpowiedź, i tutaj chyba nie jesteś
potrzebny w roli pośrednika prawda?
Pa
Gocha
|