Data: 2011-07-06 12:55:23
Temat: Re: Zasada?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 5 Jul 2011 19:04:16 +0000 (UTC), l...@n...pl napisał(a):
> Dnia 05.07.2011 Alek <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał/a:
>> Mamy w kuchni do dyspozycji różne kwasy, więc gdy chcemy dokwasić
>> potrawę to nie ma problemu. A co w przypadku przeciwnym, gdy mamy coś
>> zbyt kwaśnego i chcielibyśmy tę kwaśność zmniejszyć? Jak to zrobić?
>> Czy jest jakaś zasada spożywcza którą można kwas zredukować?
>
> Soda.
Wypadałoby uściślić, bo chyba nie polecasz tu sody żrącej - wodorotlenku
sodu. A soda "zwykła" to nie zasada, tylko węglan sodu.
--
XL
Prawda o GMO:
http://supermozg.gazeta.pl/supermozg/1,91628,9569172
,GMO___lobbing__wiara_i_polityczna_wola.html#ixzz1Pr
YQPpgy
|