Data: 2006-02-17 07:50:25
Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:rtmb5nx80dnf$.dlg@czarodziejka.net...
(ciach)
> Już myślałam, ze masz coś do bułek. Mam właśnie świeże i mam masło
> śmmeitankowe smakujące masłem i tak soli czosnku może dołożę i ten tego,
to
> ja jestem w kuchni ;>
> --
Ten tego... co do masla to raczej nigdy nie bedziemy mieli pewnosci ze
swieze chyba ze akurat jestesmy u roziny na wsi i oni wlasnie doili krowy,
odciagneli smietanke z mleka i robia maslo :)
a co do swiezego chleba...
Pracuje w firmie zajmujacej sie miedzy innymi produkcja urzadzen do
kriogeniki dla przetworstwa spozywczych produktow
Bylem na delegacji w duuuuzej piekarni
Od tej pory nie wierze w swieze pieczywo ze sklepow
widzialem:
1. chleb upiezony i mrozony pozniej (to dla malych piekarni ktpre pozniej
"odswiezaja" ten chleb rozmrazajac go w odpowiednich minipiecykach)
2. na pol upieczony chleb i zamrozony (to dla wiekszych piekarni ktore potem
rozmrazaja i dopiekaja chleb- wychozi "swierzy")
3. zamrozone ciasto na chleb w formie gotowych bochenkow - to dla duzych
piekarni- rozmrzaja pozniej to ciasto, pieka i mamy swiezutki chlebek
Chyba ze mieszkamy obok malutkiej piekarni...ktora jeszcze uczciwie robi
chleb...
|