Data: 2010-03-17 20:39:00
Temat: Re: Żeberka
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2010-03-17 21:19, niebożę Aicha wychynęło i cichym głosikiem ryknęło:
> "Aicha"
>
>> Mam 3 kotlety i kilkanaście cm żeberek. Ma to być miękkie i
>> nie "gryzące" w gardło, bo dzieć wczoraj biegał za autobusem
>> i mu zamarzło ;) Aha, no i bez kapusty :)
>
> Sama sobie odpowiem:
> http://www.fajneprzepisy.pl/go/4902afd964bb18501b4e8
8ae680f6e31
> zamiast moreli - śliwki, zamiast vegety - sól. Wystarczyło półtorej
> godziny z przewróceniem pod koniec pieczenia (ale większość stanowiły
> schabowe).
Ha! Miałam wrzucić bardzo podobny przepis, jedyna różnica, że cebula
pokrojona w kostkę. Miesza sie tę cebulę z ketchupem i dżemem morelowym
(jakoś po szklance każdego) i wykłada na pokrojone żeberka. Reszta jak w
zlinkowanym przepisie. Najlepszy jest sos.
Qra
|