Data: 2006-08-25 20:18:33
Temat: Re: Zeberka... jak?
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
tapta napisał(a):
> Użytkownik Misiek napisał:
>> Kupilem zeberka, chce na sobote je jakos przyrzadzic... Dotychczas
>> robilem
>> je gotowane, duszone w sosie wlasnym, duszone w sosie chrzanowym (tudziez
>> innym), smazone, pieczone na grillu...
>> moze szacowne gremium ma jakies jeszcze pomysly?
>
> Upiecz (na grilu np), uprzednio wysmarowawszy musztardą zmieszaną z miodem.
W sprzedaży jest musztarda miodowa. Naprawdę.
Zreszta lepiej posmarowac miodem, zgrilować i dopiero podac musztardę do
juz upieczonych żeberek.
Mnie jakoś pieczona musztarda niezbyt smakuje.
pozdr. Jerzy
|