Data: 2012-03-08 01:10:36
Temat: Re: Zelmer Diana
Od: Animka <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-07 23:20, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 07 Mar 2012 23:01:52 +0100, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2012-03-07 18:27, Ikselka pisze:
>>> Dnia Tue, 6 Mar 2012 12:31:46 +0100, Justyna Vicky S. napisał(a):
>>>
>>>> Dopiero co parę dni temu blenderem robiłam sobie koktalj truskawkowy :)
>>>
>>> Lekko rozmroź truskawki (tzn powierzchownie, żeby nie były jak kamienie),
>>> dodaj gęstą śmietanę (jakieś 1/3 wagi truskawek) i cukier - zmiksuj chwilę.
>>> Pyszne lody!
>>
>> Ja kupuje kremówkę. Parę opakowań i najczęściej jakieś mrożone jagody
>> (jak zima), które potem rozmrażam. Do dzbanka wsypuję jeszcze cukier.
>
> Tak, kremówka pewnie lepsza. Cukier - konieczny :-)
> Spróbuj bez romrazania jagód - one są małe, więc rozmrazanie może zepsuć
> efekt "masy lodowej".
Ale ja lubię koktail, a lody to tylko Bambino albo z Grycana (latem) :-)
Z tą kremówką chyba przesadziłam. 18% słodką kupowałam. Teraz już dawno
nie robiłam, bo mi się nie chce.
Wie ktoś jak zrobić dobre gofry bez proszku do pieczenia i bez drożdży?
Mam gofrownicę i ostatnio stoi bezuzyteczna.
--
animka
|