Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!uw.edu.pl!not-for-ma
il
From: "Ola" <a...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zielone banany
Date: Sun, 16 Apr 2000 16:05:37 -0700
Organization: A poorly-installed InterNetNews reader
Lines: 30
Message-ID: <8dd9qt$o7$1@h1.uw.edu.pl>
References: <3...@p...net>
NNTP-Posting-Host: ip135.winnipeg4.dialup.canada.psi.net
X-Trace: h1.uw.edu.pl 955919005 775 154.5.143.135 (16 Apr 2000 21:03:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@h...uw.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 16 Apr 2000 21:03:25 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.3825.400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.3825.400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:26992
Ukryj nagłówki
"dzieciol" <p...@p...net> wrote in message
news:38F94904.55E31DC@puszcza.net...
> Kiedys dalem tu glos na temat zielonych bananow
> /platany?/
> wyzywajac to od trotow-opinie ta podtrzymuje,
> przynajmniej
> w wersji smazonej /ktos zachwycal sie jajecznica
> na tym
> smazona/. Banany te jak poleza staja sie zolte a
> potem
> nawet czernieja-tylko skora, gruba. W tym czasie
> miekna.
> /W handlu dojrzale sa pod nazwa 'yellow plantains'
> nieco
> drozsze/ Otoz te banany pieczone w piekarniku
> /mozna w
> mikrofalowce ale to nie to!/ to pysznosc! W
> konsystencji
> troche jak krem, w smaku cos posredniego miedzy
> ananasem a bananem i slodkie i kwaskowate.
>
Witam.
Nigdy nie robilam tych "zielonych" w piekarniku, ale robilam na
patelni tak jak frytki tylko pokrojone w plastry dosyc grube i po
usmazeniu na talerzyk i miodem polac. Bardzo dobre.
Ola
|