Data: 2000-04-16 23:05:37
Temat: Re: Zielone banany
Od: "Ola" <a...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"dzieciol" <p...@p...net> wrote in message
news:38F94904.55E31DC@puszcza.net...
> Kiedys dalem tu glos na temat zielonych bananow
> /platany?/
> wyzywajac to od trotow-opinie ta podtrzymuje,
> przynajmniej
> w wersji smazonej /ktos zachwycal sie jajecznica
> na tym
> smazona/. Banany te jak poleza staja sie zolte a
> potem
> nawet czernieja-tylko skora, gruba. W tym czasie
> miekna.
> /W handlu dojrzale sa pod nazwa 'yellow plantains'
> nieco
> drozsze/ Otoz te banany pieczone w piekarniku
> /mozna w
> mikrofalowce ale to nie to!/ to pysznosc! W
> konsystencji
> troche jak krem, w smaku cos posredniego miedzy
> ananasem a bananem i slodkie i kwaskowate.
>
Witam.
Nigdy nie robilam tych "zielonych" w piekarniku, ale robilam na
patelni tak jak frytki tylko pokrojone w plastry dosyc grube i po
usmazeniu na talerzyk i miodem polac. Bardzo dobre.
Ola
|