Data: 2003-12-05 11:22:58
Temat: Re: Zioła do chleba
Od: "Agata Solon" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek Powichrowski" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bqpdpc$97l$1@korweta.task.gda.pl...
> Czesc,
>
> jakie zioła najlepiej dodawać do pieczenia chleba ? Jaki efekt daje
> pieczenie na liściach chrzanu ?
>
> Marek
>
Tak typowo po malopolsku to kminek, ale Tobie pewnie chodzi o cos bardziej
wyszukanego. We Wloszech jadlam chleb, chyba pszenny, z typowym
srodziemnomorskim zestawem: oregano, bazylia, czosnek. Przed chwila
znalazlam przepis na chleb z siekana zielenina: pietruszka, koperek,
szczypiorek. Jak przetrzepiesz archiwum, to cos jeszcze znajdziesz, bo o ile
sobie przypominam, byly przepisy na chleb z dodatkami. A jakbym miala sie
kierowac swoim nosem, to dodalabym czosnek, tymianek i sproszkowana papryke
slodka, z odrobina ostrej. Byloby rozowe i pikantne.
Agata Solon, naturalna
|