Data: 2001-02-01 09:34:30
Temat: Re: Żołądki drobiowe
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:95b3co$mp0$...@f...man.torun.pl...
> > Jak są już miękkie, to polecam Ci przepis ostrego:
> > dodajesz śmietanę lub jogurt z dodatkiem mąki, sól, pieprz, czosnek i
> > dużo curry
>
> E, to nie mój przepis :) - to w kwestii praw autorskich :)
> ój jest prostszy - takie umyte żołądki przesmażasz na patelni, zalewasz
> rosołkiem albo wodą dodajesz czosnek, sól, pieprz i duuuuuużo majeranku.
> Dusisz pod przykryciem uzupełniając wyparowaną wodę. Na koniec zagęszczasz
> sos. Podawać można z ziemniakami ( gniecione - czy też szturane jak mówią
z
> boczkiem wędzonym i cebulką ) lub makaronem muszelki. Z przystawkami mam
tu
> zawwsze problem - ale najczęśćiej kapusta modra konserwowa.
>
>
> --
> ostry
> Gdzie mówi się szturane, bo na Kaszubach są sztąpane?
pozdr. Alex
>
>
>
|