Data: 2001-02-01 08:46:08
Temat: Re: Żołądki drobiowe
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ostry wrote:
>
> > Jak są już miękkie, to polecam Ci przepis ostrego:
> > dodajesz śmietanę lub jogurt z dodatkiem mąki, sól, pieprz, czosnek i
> > dużo curry
> E, to nie mój przepis :) - to w kwestii praw autorskich :)
Tfuj, czy nie tfuj - kiedyś go podawałeś (dobrze ponad pół roku temu)
> ój jest prostszy - takie umyte żołądki przesmażasz na patelni, zalewasz
> rosołkiem albo wodą dodajesz czosnek, sól, pieprz i duuuuuużo majeranku.
> Dusisz pod przykryciem uzupełniając wyparowaną wodę. Na koniec zagęszczasz
> sos.
To się zrobią żołądki a'la flaczki :)
Podawać można z ziemniakami ( gniecione - czy też szturane jak mówią z
> boczkiem wędzonym i cebulką ) lub makaronem muszelki. Z przystawkami mam tu
> zawwsze problem - ale najczęśćiej kapusta modra konserwowa.
brzmi nieźle - następnym razem spróbuję
sadyl
|