Data: 2001-02-01 08:28:13
Temat: Re: Żołądki drobiowe
Od: "ostry" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jak są już miękkie, to polecam Ci przepis ostrego:
> dodajesz śmietanę lub jogurt z dodatkiem mąki, sól, pieprz, czosnek i
> dużo curry
E, to nie mój przepis :) - to w kwestii praw autorskich :)
ój jest prostszy - takie umyte żołądki przesmażasz na patelni, zalewasz
rosołkiem albo wodą dodajesz czosnek, sól, pieprz i duuuuuużo majeranku.
Dusisz pod przykryciem uzupełniając wyparowaną wodę. Na koniec zagęszczasz
sos. Podawać można z ziemniakami ( gniecione - czy też szturane jak mówią z
boczkiem wędzonym i cebulką ) lub makaronem muszelki. Z przystawkami mam tu
zawwsze problem - ale najczęśćiej kapusta modra konserwowa.
--
ostry
|