Data: 2017-11-13 11:18:01
Temat: Re: Żółty makaron azjatycki - jak to się nazywa?
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2017-11-13, XL <i...@g...pl> wrote:
> Marcin Debowski <a...@I...zoho.com> wrote:
>>
>> Zdecydowanie tak. O M1 się nie wypowiem, ale w Azji Południowo-
>> Wschodniej zarówno na użytek domowy jak i w żarciodajniach nikt się na
>> ogół nie pierniczy z gotowaniem makaronu bo powszechnie dostepny jest
>> już ugotowany.
>
> Ile toto ma dni przydatności do spożycia? - bo jeśli więcej niż dwa, to
> przesycone chemią, aż skrzypi.
> Nawet swojego, domowego, nie podaję później, niż następnego dnia po
> ugotowaniu.
Taki paczkowany to zwykle parę dni jeśli przechowywany w 2-7C.
--
Marcin
|