Data: 2003-07-10 11:50:22
Temat: Re: Zrobiłam ciasto czekoladowe z wrzątkiem! Pychota!
Od: "Krooliczynka" <m...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja zapobiegliwie wykładam tortownicę papierem do pieczenia-nigdy nie
wypływa
> ciasto! ;-) A przy tym nie muszę robić znienawidzonej czynności - smarować
> foremki wew. masłem. Fe! ;-)
tez tego nie lubie :)
ale i tak papier do pieczenia czy folie aluminiowa smaruje tluszczem i z
reguly posypuje bulka tarta
> Ciasto tez piekłam dłużej, prawie 2 godziny, przy temp. 200 stopni C, od
> spodu ciasto jakby lekko się skarmelizowało... może to moja wina, może
zbyt
> krótko wyrabiałam ciasto i cukier niezbyt dobrze się rozpuścił? Musiałaby
> Magda B. zadecydować.
ja musze sie jeszcze przyjrzec mojemu ciastu jak wroce do domu
wczoraj ogladalam je na cieplo
> A wczoraj robiłam bananowe - rewelacja! spróbuj!
mam zakupione wszystkie skladniki oprocz najwazniejszych, czyli bananow :)
tak w ogole, to od kiedy mam kuchnie boje sie, ze bede 2 razy wieksza!
pozdrawiam
Krooliczynka
|