Data: 2003-07-10 11:32:55
Temat: Re: Zrobiłam ciasto czekoladowe z wrzątkiem! Pychota!
Od: "Iwona" <i...@j...z.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej!
Ja zapobiegliwie wykładam tortownicę papierem do pieczenia-nigdy nie wypływa
ciasto! ;-) A przy tym nie muszę robić znienawidzonej czynności - smarować
foremki wew. masłem. Fe! ;-)
Ciasto tez piekłam dłużej, prawie 2 godziny, przy temp. 200 stopni C, od
spodu ciasto jakby lekko się skarmelizowało... może to moja wina, może zbyt
krótko wyrabiałam ciasto i cukier niezbyt dobrze się rozpuścił? Musiałaby
Magda B. zadecydować.
Ogólnie moje ciasto bardzo ładnie wyrosło, było pulchne i wilgotne, mogło
być mniej mokre z wierzchu, ale nie mogłam już dłużej piec - od spodu
przypiekało się, a z wierzchu było mokrawe. Mam piekarnik zwykły, gazowy, tu
chyba tkwi problem.
A wczoraj robiłam bananowe - rewelacja! spróbuj!
Iwona
uwielbiająca przebywać w swojej Kuchni :-)
|