Data: 2003-07-10 09:30:39
Temat: Re: Zrobiłam ciasto czekoladowe z wrzątkiem! Pychota!
Od: "Krooliczynka" <m...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja tez zrobilam wczoraj ww. ciasto, ale ile nerwow stracilam to moje :)
Po prostu zakupiona przeze mnie tortownica przeciekala i po wstawieniu do
piekarnika ciasto zaczelo wyplywac...:(
Musialam je ratowac, wiec przelalam z powortem do miski i wylozylam
tortownice folia aluminiowa. Pomoglo, ale pieklam o wiele dluzej (bo wciaz
wydawalo sie mokre) i troszke mi ono klaplo i wlasciwie nie wiem czy nie ma
zakalca.
Dodam, ze pieklam nie na 'ruszcie' tylko na blasze aluminiowej (ale takiej
srebrnej i cienkiej), ktora dostalam na wyposazeniu piekarnika. Na drugim
stopniu od dolu i przy ustawieniu dla 2 grzalek, 180 st.).
Pozdrawiam.
Krooliczynka posiadajaca juz swoje krolestwo, jaka jest wlasna kuchnia
|