Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgat
e.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zupa Cebulowa - KREM
Date: 12 Feb 2002 11:50:57 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 36
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <3...@c...pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1013511057 18694 192.168.240.245 (12 Feb 2002 10:50:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Feb 2002 10:50:57 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 213.76.63.166, 213.180.130.21
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:95727
Ukryj nagłówki
> Witam
>
> Ma ktos pod reka przepisik???
> Ja mam w glowie, ale nie sprawdzany wiec wolalnym zrobic wg przepisu
> sprawdzonego.
>
> Pawel
> --
> ל××××× ×ś× ×××
>
kawałek indyka (może być golonka)
włoszczyzna
3/4 kilograma cebuli, 3 zabki czosnku
białe wino (około 2 szklanek)
masełko
przyprawy (sol, pieprz, maggie, kostka smaku koperkowo pietruszkowa KNORRA,
wegeta, czy co tam chcesz i lubisz).
Z mięska i włoszczyzny ugotować wywar.
Cebulę pokroić na piórka, masło rozpuścić na patelni, przesmażyć cebule
pokrojoną w piórka i czosnek w plasterki, wlać białe wino, odparować, przełożyć
do wywaru, pogotować jakieś 20-30 minut. Doprawić.
Mięsko wyjąc i zjeść lub zostawić dla dziecka, włoszczyznę (albo jej część,
jeśli było dużo) zmiksować z cebulą. Spróbować, doprawić. Zrobić grzanki z
bułeczki i serka żółtego (plasterek serka na plasterek bułeczki i do piekarnika
na 10 minut).
Bardzo dobre. Jak Ci zostanie więcej, co możesz zamrozić,. Właśnie ostatnio
jadłam taką odmrażaną.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|