Data: 2002-02-12 10:50:57
Temat: Re: Zupa Cebulowa - KREM
Od: <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam
>
> Ma ktos pod reka przepisik???
> Ja mam w glowie, ale nie sprawdzany wiec wolalnym zrobic wg przepisu
> sprawdzonego.
>
> Pawel
> --
> ל××××× ×ś× ×××
>
kawałek indyka (może być golonka)
włoszczyzna
3/4 kilograma cebuli, 3 zabki czosnku
białe wino (około 2 szklanek)
masełko
przyprawy (sol, pieprz, maggie, kostka smaku koperkowo pietruszkowa KNORRA,
wegeta, czy co tam chcesz i lubisz).
Z mięska i włoszczyzny ugotować wywar.
Cebulę pokroić na piórka, masło rozpuścić na patelni, przesmażyć cebule
pokrojoną w piórka i czosnek w plasterki, wlać białe wino, odparować, przełożyć
do wywaru, pogotować jakieś 20-30 minut. Doprawić.
Mięsko wyjąc i zjeść lub zostawić dla dziecka, włoszczyznę (albo jej część,
jeśli było dużo) zmiksować z cebulą. Spróbować, doprawić. Zrobić grzanki z
bułeczki i serka żółtego (plasterek serka na plasterek bułeczki i do piekarnika
na 10 minut).
Bardzo dobre. Jak Ci zostanie więcej, co możesz zamrozić,. Właśnie ostatnio
jadłam taką odmrażaną.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|