Data: 2000-10-02 17:57:12
Temat: Re: Zupa cebulowa
Od: "F." <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aga <a...@h...com> wrote in message news:8r9hf3$sgl$1@news.tpi.pl...
> Pilnie, bardzo pilnie potrzebuje przepis na powyzsza.
>
> Dzieki,
>
> Agnieszka
>
Cebule pokroic w cienkie plasterki. Smazyc na masle na rumiano, czym
ciemniejsza cebula tym lepsza, ale nie przypalic. Cebula musi byc miekka.
Zrobic z kostek bardzo mocny bulion wolowy. Jak ktos ma Lipton Onion Soup
moze dodac paczke. Wlac plyn na patelnie i podgotowac, zeby sie rozpuscil
karmel z cebuli. Wlac do zaroodpornych kokilek. Na wierzch polozyc niezbyt
gruba grzanke z francuskiej bulki.Na to plasterek szwajcarskiego serta.
Zapiec az ser zacznie puszczac banki i zrobi sie lekko zloty.
Smacznego
F.
|