Data: 2003-07-31 10:29:27
Temat: Re: Zupa czosnkowa Ewuni z Gdańska
Od: "ogr" <o...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bea." <b...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bgaqvd$5on$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
>
> Składniki:
> kostka rosołowa lub rosół - 2 litry
> mąka i masło na zasmażkę (tak po 2 łyżki stołowe każdego)
> 1 lub 1,5 główki czosnku (my lubimy wiec 1,5)
> 1 kubek śmietany 18% na zabielenie
> sól, pieprz, kminek (to tak z francuska - własna modyfikacja)
> grzaneczki ziołowe (kupiłam w Albercie )
> starty na drobniutko oscypek
>
>
>
> 1. Zrobić bulionik, zagotować
> 2. Zrobić zasmażkę, zalać łyżką gorącego bulionu, rozmieszać dokładnie i
> wlać do gara
> 3. przyprawić solą, pieprzem
> 4. Wgnieść czosnek i wrzucić kminek
> 5. Pogotować na maleńkim ogniu 3-5 minut
> 6. Dodać śmietanę - najpierw rozmieszać w kubku z paroma łyżkami zupki,
żeby
> się nie zważyła
> 7. Podać z grzankami i serkiem startym, ale, obok, bo jak Sie wrzuca to
one
> bardzo szybko się robią miękkie i potem wychodzi ciapa
>
> Jest po prostu mniam mniam
Brzmi smakowicie, ale grzanki bym dodał już po podgrzaniu.
I nie dodawaj załączników to nie grupa bin.
Pozdrawiam
ogr
|