Data: 2002-01-04 16:25:47
Temat: Re: Zupa kwasno-pikantna
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <m...@h...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a14jmh$96a$...@n...xs4all.nl...
> cukru, slodkiego ketjapu i sosu sojowego (lekkiego). Jeszcze 1-2 lyzki
> sosu chili, poltora lyzki chinskiego octu, chlust chinskiego wina lyb
> sherry,
Z tego, co wiem ocet i wino albo cherry można zastapić wódką i octem winnym.
Dobra zupa z tego wychodzi.
Ja znam wersję z rosołku instant, sosu sojowego, wódki, octu, kilku
chińskich grzybów w paski, pokrojonej w malutkie paseczki albo drobniej
szynki i rozbełtanego jajka, które się wlewa na rosołek.
Bardzo lekkie i smaczne. no i sól i pieprz jeszcze.
Wkn
|