Data: 2003-01-30 21:12:27
Temat: Re: Zupa pieczarkowa
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisał w wiadomości
news:vjsi3vkmfm0ukt1i3d3g7m5aog3troenip@4ax.com...
> Moja piecarkowa jest najczesciej bez ziemniakow ale z maraonem.
> Za to pieczarki najpierw podduszam na masle. Tych pieczarek na mniej
> wiecej 1,5 litra zupy daje okolo 30 dkg.
> Mozna dodac jeszcze kostke rosol gryzbowy - bedzie miala bardziej
> podkreslony smak.
ja tylko grzybowa (z suszonych grzybow) z makaronem
pewnie pieczarkowa tez bylaby smaczna :) ale jakos przyzwyczailam sie do
tych warzyw w srodku, nadaja smaku
ja coprawda pieczarki wrzucam surowe do wywaru, ale dodaje podsmazona,
podduszona lub surowa cebule
a kostek smakowych nie dodaje, coby smak i aromat byl naturalny :)
(mozna np podprawic, wrzucajac grzyba suszonego...ale nie potrzebowalam tego
nigdy)
Marta
|