Data: 2003-01-30 20:47:38
Temat: Re: Zupa pieczarkowa
Od: Catalina <c...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 30 Jan 2003 17:56:23 +0100, "Marta Trzaska"
<m...@m...net.pl> wrote:
>Zrobic wywar z warzyw, jakiejs kosci z miesem, zeberek, skrzydelek
>warzywa pokroic w kostke, marchew, ziemniaki
>pieczarki pokroic w dosc grube paski, w zaleznosci od aromatu i smaku, jaki
>chce sie uzyskac, dodawac pieczarek
>doprawic do smaku, zawsze robie na oko, a zupa wychodzi wysmienita,
>prawdziwie peczarkowa, na koniec zaprawic lekko smietana
Moja piecarkowa jest najczesciej bez ziemniakow ale z maraonem.
Za to pieczarki najpierw podduszam na masle. Tych pieczarek na mniej
wiecej 1,5 litra zupy daje okolo 30 dkg.
Mozna dodac jeszcze kostke rosol gryzbowy - bedzie miala bardziej
podkreslony smak.
--
Catalina
icq # 54287160
|