Data: 2007-06-14 09:21:09
Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Anka P." <t...@a...pl> wrote in message
news:f4r041$g54$1@atlantis.news.tpi.pl...
> W dniu 2007-06-14 10:40, TreStan napisał/a:
>
> > warzywach:kalafior.kapusta,kalarepa.groszek,fasolka.
marchewka,por,seler
> > itp.No i pytanie? Czy warto to to zabielic smietana?
>
> Warto zabielić.
> Ja pod koniec gotowania dodaje jeszcze jednego pomidora pokrojonego w
> kostkę i posypuję dużą ilością koperku.
>
> Pozdrawiam
> --
> Anka P.
I pietruszki. Prócz groszku można dodać fasolkę szparagową i bób. A
nawet ogórka gruntowego pokrojonego w kostkę czy też cukinie, kabaczki lub
patisony - nie za dużo, aby nie zdominowały smaku.
Dobrej śmietany ponad 30% - na 5l zupy 0,5 litra śmietany. Jeżeli
gotowana na rosole - posiekany liść lubczyku.
|