Data: 2014-10-16 16:05:58
Temat: Re: Zupa z cukinii
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-16 11:15, Trybun pisze:
> W dniu 2014-10-10 16:03, FEniks pisze:
>>
>> "Dla mnie to po pierwsze wygląd (głównie kolor). A ten, jak wiadomo,
>> ma duży wpływ na doznania smakowe. Po drugie - konsystencja. W
>> typowej zupie grzanki czy płatki migdałowe się po prostu zatopią, a
>> chodzi o to, by utrzymywały się na powierzchni jak najdłużej.
>> Poza tym ukrywanie składników też się czasem przydaje. Przed
>> jedzeniowymi maruderami.
>> A już poza wszystkim - smakuje inaczej. Można sobie zrobić
>> eksperyment - jedną porcję zmiksować, a drugiej nie."
>>
>> Ewa
>>
>
> Musiałem przegapić. Dzięki za przypomnienie. Wydaje się uzasadnienie
> ma sens.
Cieszę się, że usatysfakcjonowałam.
> I jak piszesz, w sezonie na cukinię
Właśnie trwa. Nie przegap.
Ewa
|