Data: 2000-11-10 18:50:20
Temat: Re: Zupa z dyni - pomocy !
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Renata Wrzosek" <r...@h...com> napisał...
>
> ZUPA Z DYNI 1
> 6 porcji
> 1,5 kg pokrojonej w grubą kostkę dyni,
> 1 posiekana cebula,
> 1 posiekana marchewka,
> 1 posiekany ziemniak,
> 1 l wody,
> 1 łyżeczka imbiru,
> 1 łyżeczka gałki muszkatołowej,
> 2 łyżeczki koncentratu warzywnego,
> sok z cytryny.
>
> Wszystkie składniki włóż do dużego garnka. Zagotuj i pozostaw na wolnym
> ogniu przez 20 minut. Dokładnie zmiksuj i przypraw do smaku. Podawaj z
> odrobiną jogurtu lub chudej śmietanki. 55 kalorii
>
Prawie że dobrze... Tylko po co ten imbir i gałka? Nie dodawaj tego! To są
przyprawy dobre do duszenia żołądków z kurczaka... I koncentrat warzywny?
Nawet nie wiem, co to za sztuczydło... Weź jedną marchewkę więcej i dodaj
kawałek selera... Podaj ze śmietanką posypane zieloną pietruszką...
Mniam... Pyszotka!...
Pozdruffka
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|