Data: 2002-05-14 16:56:00
Temat: Re: Zupka cytrynowa
Od: "Rena" <r...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ZUPA CYTRYNOWA (Argolemono soupa)
dodaj wlasny komentarz
komentarze do przepisu [0]
"Swietna zupa rodem z Grecji podawana na goraco."
Informacje ogólne:
Rodzaj diety: ovo-vege
Kategoria: zupy
Skala trudnosci: *
Czas przygotowania: ?
Skladniki:
1,5 l bulionu lub wywaru z warzyw
80g ryzu
2 jajka
sok z cytryny
Przepis:
1. Dobrze wyplukany ryz ugotowac w bulionie do miekkosci.
2. Odzielic zóltka od bialek.
3. Z bialek ubic sztywna piane, dodawac zóltka i ubijac w dalszym ciagu;
wlac sok z cytryny i ubijajac wlewac powoli pól szklanki wystudzonego
bulionu.
4. Wlac wszystko do naczynia z zupa i mieszajac podgrzac (nie gotowac)
Podawac na goraco
Nadeslal(a): patrycja , dnia: 2000-05-24
Zródlo / autor: przepis z ARCHIWUM KULINARNEGO ERYKA przerobiony na wege
|