Data: 2000-02-20 18:04:03
Temat: Re: Zurek/barszc bialy? bylo[Re: zurek !!!!]
Od: Iwona Maszczyńska <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Szymko wrote:
>
> Iwona Maszczyńska <m...@b...pl> wrote in message
> news:38A44AA8.FB0D678D@bnet.pl...
> > Marcin M wrote:
> > >
> > > Podajcie mi prosze przpeis na zurek doskonaly, dzieki ...
> > >
> > > MM
> > Ja robię żurek tak jak moja mama:
> > 3 kopiaste łyżki mąki na żurek (można kupić prawie wszędzie)
> > 3, 4 ząbki czosnku (przekroić na pół),
> > skórka z chleba,
>
> .../ciach/...
>
> Hej Hej
> Wlasciwie to zaczyn z samej maki bez otrebow to chyba zwal sie
> barszcz biały
Ta mąka "na żurek" to jest taka specjlna mąka chyba już właśnie z
otrębami. W każdym razie biała to ona nie jest.
Iwona
|