Data: 2006-09-24 19:43:04
Temat: Re: a propos grzybów..
Od: rAzor <o...@...zeby.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik turecky napisał:
> Gruby <g...@p...onet.pl> napisał(a):
>
>
>> mój sposób na grzyby w pomidorach
>>0,5 l oleju lub oliwy
>
>
> Cos mi to wygląda na grzyby w oleju, proszę o uzasadnienie zastosowanai aż 1/2
> litra oleju.
>
> pozdr. turecky
>
Jako półprodukt do pizzy to i owszem - ciasto trzeba z wierzchu, aby
uniknąc zakalca, natłuścić, a warstwa natłuszczonych grzybków własnie to
zapewnia - zanim położy się na nie pomidory, które w trakcie "domowego"
wypieku oddają dużo soku w postaci płynnej, zanim sok odparuje.
Zaznaczam "domowego" - w pizzeriach piece rozgrzewane są do dużo
wyższych temperatur, tak, ze pomidory nawet nie zdązą zipnąć.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
|