Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia "albocoś" ;-))) Re: "albocoś" ;-)))

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: "albocoś" ;-)))

« poprzedni post
Message-ID: <9...@K...Brywczynski>
User-Agent: Hamster/1.3.22.101
X-Posting-Agent: Hamster/1.3.22.101
From: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9mbqgp$hl1$1@news.onet.pl> <3b89731b$1@news.vogel.pl>
<9mbs9f$r79$1@news.tpi.pl> <9mcvca$4kv$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: "albocoś" ;-)))
Date: Mon, 27 Aug 2001 22:58:36 +0200
Lines: 17
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.2.2
NNTP-Posting-Host: py219.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: py219.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.vogel.pl 998947359 py219.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl (27 Aug 2001
23:22:39 +0200)
X-Authenticated-User: brywchip
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:64453
Ukryj nagłówki

Użytkownik "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> napisał w wiadomości
news:9mcvca$4kv$1@news.tpi.pl...
> Ja to znam pod nazwą czesterki, ale z białego pieczywa i tez moczone w mleku
> i jajku. A na to plaster sera i buch na talerz jak sie stopi.

A ja robię coś takiego: z kwadratowej kromki chleba (może być tostowy, ale
ja wolę taki bardziej treściwy - np. tzw. z formy) wykrawam kieliszkiem
środek. Rzucam toto na rozgrzane na patelni masło (w ostateczności może
być i margaryna). Jak podrumienię z jednej strony, to przerzucam na drugą,
a środek wbijam jajko. Solę, pieprzę, papryczę...
Często chleb wokół jajka obkładam jeszcze kawałkami sera żółtego. Na chwilkę
przykrywam, żeby ser się lekko roztopił, a żółtko nie ścięło. No i można
wrzucić na talerz i pałaszować.

Przepis wyczytałem kiedyś w jakiejś książce typu "Trzeba umieć sobie radzić"
albo czymś podobnym, z tym że tam nie było nic o żółtym serze. :-)

--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
b...@w...pdi.net Otwarte okna"
www.kjb.w.pl John Irving
UIN:27412398 Hotel New Hampshire

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.08 Barbara Jarosik
31.08 Barbara Jarosik
31.08 Krysia Thompson
31.08 Wkn
31.08 Wkn
31.08 Krysia Thompson
31.08 Konrad Brywczyński
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6