Data: 2001-06-25 19:51:34
Temat: Re: alkohol anyzowy
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9h7q0p$hat$...@n...internetia.pl...
> A jakie dodatki oprócz anyżu zawierają "Mastika" i "Ouzo"
Może to ci wyjaśni:
"This is a category of liqueurs that are flavored with either anise, star
anise, or licorice. Examples include anisette and pastis from France,
ouzo and mistra from Greece, anesone and sambuca from Italy, anis and ojen
from Spain, and kasra from Libya. Substitutes: aniseed (finely ground)
OR herbal liqueur"
Od siebie dodam, że każdy producent utajnia swoje receptury. Można się
tylko domyślać. Tych o które pytasz nie piłem [znam jedynie Metaxę], i
wybacz, chyba, że dostarczysz próbki [0,7l min.] to ci powiem co tam
jeszcze jest. Mam dobrego "nosa" niemalże jak kiper. W rodzinie od czasu
do czasu poddaja mnie próbie na to, jaki to rodzaj trunku?
pozdr. Jerzy
|