Data: 2001-06-25 16:51:15
Temat: Re: alkohol anyzowy
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:9h4p8f$67a$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Użytkownik Malgosia Sularczyk <m...@p...bg.univ.gda.pl> w
wiadomości
> do grup dyskusyjnych napisał:9h4go9$ojp$...@n...tpi.pl...
> > Prosze Panstwa. Zamierzam poczynic baskijski trunek - likier z
owocow
> > tarniny na bazie alkoholu anyzowego> > patxaran. A zeby nalewka
doszla przed sezonem zbioru tarniny, musze
> zaczac
> > juz teraz, jak mniemam.
> Gotowe "Anis" to fr. Pernod i Ricard.
> Robione z anyżu gwiaździstego (badianu) [fructus] anisi stellati
> pochodzenia chińskiego+ kolerndra i koper.
> Podobnym wyrobem jest pastis w którym oprócz anyżku jest lukrecja.
> pozdr. Jerzy
>
>
A jakie dodatki oprócz anyżu zawierają "Mastika" i "Ouzo"
pozdr.Alex
|