Data: 2001-06-25 10:40:29
Temat: RE: alkohol anyzowy
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: Malgosia Sularczyk
>
> Prosze Panstwa. Zamierzam poczynic baskijski trunek -
> likier z owocow
> tarniny na bazie alkoholu anyzowego. Konkretnie chodzi o -
> prawdopodobnie -
> spirytus lub wodke anyzkowa, wytrawna. Czy ktos z Was
> spotkal sie z czyms
> takim? Czy jest jakas specjalna procedura? A moze umiecie
> zrobic jakas
> anyzkowa nalewke? Dysponuje anyzem i koniecznie chcialabym
> zrobic wspomniany
> patxaran. A zeby nalewka doszla przed sezonem zbioru
> tarniny, musze zaczac
> juz teraz, jak mniemam.
>
Podejrzewam, że mam gdzieś przepis na wódkę anyżkową, tudzież nalewkę
anyżkową. Podrzucę jutro.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|