Data: 2011-02-03 17:53:30
Temat: Re: automat do chleba raz jeszcze
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 3 Feb 2011 14:25:47 +0100, JBP napisał(a):
> Przecież Ty wrzucasz do automatu ok. 600 g mąki, natomiast Ikselka przerabia
> blisko dwa razy tyle. Plus podwojone inne dodatki. Dlatego podziel sobie
> Ikselki 2-2,5 dag drożdży na pół i otrzymasz wynik podobny do Twojego.
> Niedokładny, ale to jest kuchnia i drobne odchylenia mieszczą się w
> granicach tolerancji.
> BTW - z mojego doświadczenia - zaręczam Ci, że nawet w automacie z 2 dag
> drożdży chleb nie opadnie. Będzie tylko mocniej pachniał drożdżami. Opadanie
> zależy też od pozostałych składników - rodzaju mąki (proporcji mieszanek),
> ilosci wody, soli i cukru.
>
Dokładnie :-)
|