Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: "tadam" <t...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: babeczki - mix z grupy (P)
Date: Tue, 22 Jan 2002 19:44:53 +0100
Organization: Netia Telekom S.A.
Lines: 69
Message-ID: <7...@a...krakow.dialup.inetia.pl>
References: <5...@a...krakow.dialup.inetia.pl>
<a2jt6g$ev4$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: as2-22.krakow.dialup.inetia.pl
X-Trace: news.internetia.pl 1011725227 7231 195.114.183.22 (22 Jan 2002 18:47:07 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Jan 2002 18:47:07 GMT
X-Tech-Contact: u...@i...pl
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/news/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:93038
Ukryj nagłówki
AgataW<a...@g...com.pl> wrote in news:a2jt6g$ev4$1@news.tpi.pl...
> "tadam" <t...@p...onet.pl> wrote:
>
> >Czesc,
> >Szukam przepisu na babeczki, tzn raczej przepisu na ciasto babeczkowe i
to
> >biale ktore zwykle jest w srodku (jakas masa w kazdym razie).
>
> "Krem Brulee i babeczki ( przepis za Wysokimi Obcasami) 20 szt
> (wieksze foremki)
> Krem:
> 2 szklanki smietany 36 %
> 4 jajka
> 4 łyzki cukru
> 1 laska wanilii
> brazowy cukier trzcinowy mniej wiecej 1 lyzeczka na babeczke
>
> Babeczki:
> 4 lyzki cukru pudru
> 1 kostka masla
> 2 szklanki maki
> 1 lyzeczka cukru waniliowego
> 2 zoltka
> Cukier, maslo, make posiekac na stolnicy dodac zoltka i cukier
> waniliowy. Zagniesc ciasto Foremki do babeczek wyklejac cienko
> ciastem i zapiec na jasnozloto (temp. 160°) Skladniki kremu
> wymieszac ze soba (nie ubijac) Wlac do podpieczonych babeczek (
> jeszcze w foremkach) Wstawic na 10-15 min do pieca Wyjac posypac
> cukrem trzcinowym i zapiec ponownie w bardzo goracym
> piekarniku (200°) az cukier sie rozpusci. Najlepiej zjesc zaraz po
> upieczeniu nie nadaja sie do przechowywania." B.O. (Basia Olszewska)
>
> "Znalazlam jeszcze przepis w ktorym 2/3 kostki masla uciera sie
> z polowa szklanki cukru i 2 zoltkami dodawac po troche pol
> opakowania serka homogenizowanego oraz cukier waniliowy . Nakladac
> krem do wystudzonych babeczek dekorujac owocami. Galaretke
> rozpuscic w 3/4 ilosci wody przewidzianej na opakowaniu a gdy
> zacznie gestniec zalac powierzchnie babeczek" BO
>
> "Trzecia wersja ubita smietana usztywniona żelatyna na to
> czastki brzoskwin. Owoce polac podgrzana konfitura morelowa." BO
>
> "Wersja czwarta. Chyba wpadlam w trans, ale sama mam ochote
> zrobic babeczki. Krem: 500 ml. mleka 6 dag cukru 5 dag mielonego
> maku 2 zoltka 2 dag maki ziemniaczanej bialko 4 dojrzale owoce
> tamarillo ( moga byc inne) odlac 3 lyzki mleka do pozostalego
> wsypac cukier i mak. Gotowac 10 min na malym ogniu. 3 lyzki mleka
> wymieszac z zoltkami oraz maka ziemniaczana, wlac do mleka
> zagotowac, pozostawic do schlodzenia . Bialko ubic na sztywna
> piane, polaczyc z masa makowa. Krem nalozyc za pomoca szprycerki do
> babeczek. Udekorowac owocami tamarillo." BO
>
> "Krem kokosowy do babeczek 0,5l mleka, po 2 lyzki maki pszennej
> i ziemniaczanej,, 10 dag wiorkow kokosowych, 20 dag masla, 4
> lyzki cukru
> Mleko zagotowac z wiorkami, wsypac cukier i wlac obie maki
> rozprowadzone mlekiem. Maslo utrzec na puch, dodawac po lyzce
> ostudzony budyn. Napelniac babeczki, dekorowac winogronami i
> posiekanymi orzechami." Ania S
>
>
>
>
Wielkie dzieki,
pozdrawiam
tadam
|