Data: 2006-04-04 08:04:38
Temat: Re: babka gotowana
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Basia" <b...@o...pl> wrote in message
news:e0t8ap$d4a$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
>> Pewnie forma bez kominka, albo dno formy zanurzone w wodzie, może być
> garnek
>> z wodą za niski i para słabo dochodzi do środka pokrywy. Opis gotowania w
>> formie pod "BUDYNIE..."
>
>
> Pierwszy raz wczoraj robiłam tę babkę, więc jak na debiut całkiem dobrzez
> wyszło - oczywiście moim zdaniem.
> Forma jak najbardziej z kominkiem, a dno formy było zanurzone i nawet pół
> formy:-)
> Nie dysponuję kotłem do gotowania bielizny, żeby w nim ustawić rusztowanie
> a
> na nim formę do budyniu/babki ani kuchnią węglową na której ów kocioł
> mogłabym postawić, więc trzeba sobie inaczej radzić.
> W każdym razie nie narzekam, będę eksperymentowac dalej, mam córkę w
> odpowiednim wieku, żeby mogła po mnie przepisy sprawdzać i za parę lat
> swojej cóce przekazać:-)
>
> pozdrawiam serdecznie
> Basia
To mogą być patyki, przyjmuje się, że wody w garnku na dwa palce i dno formy
ma być ponad wodą, obok trzeba mieć czajnik z wrzątkiem i dolewać -
gotowanie trwa do półtorej godziny...
|