Data: 2005-06-21 06:48:11
Temat: Re: bakłażan
Od: "Michal" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej!
Oczywiście bakłażan po obróbce termicznej.
:)
(a cała sałatka podawana schłodzona)
Ten, który jadłam był chyba ugotowany lub usmazony. Cosik jak w drugim
poście!
dzięki!
A czy ktoś zna stronę z kuchnią tuecką po polsku :)
Użytkownik "almadka" <a...@U...TO.W.DIABŁY.onet.pl> napisał w wiadomości
news:d97nq3$fuh$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Michal" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:d97ckk$e2s$1@news.onet.pl...
>> Witam,
>>
>> Szukam przepisu na sałatkę z bakłażanem (+ pomidory) w sosie jogurtowym z
>> kuchni tureckiej.
>> ma ktoś jakiś pomysł.
>> (Bakłażan jest na zimno!)
>
> Baklazan na zimno, to znaczy, ze surowy? Ja zawsze slyszalam, ze z
> baklazanem jak ziemniakiem, musi byc po slusznej obrobce termicznej.
> Ja znam kilka przepisow na salatki z baklazanem, ale ten baklazan najpierw
> zawsze jest doprowadzony do ostatecznosci poprzez pieczenie lub duszenie.
> A ze potem przestudzony to oczywiscie, moze o to ci chodzi? W jakiej
> formie ten baklazan w Twojej salatce wystepuje?
>
> almadka
|