Data: 2002-06-19 08:55:05
Temat: Re: bakłazan i ryba
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ryba na to bakłażan i żółty ser i do piekarnika
A co to ma być?
Pizza?
;-)
Średniego bakłażana zapiekasz w mocno nagrzanym piekarniku aż do silnego
zrumienienia. Studzisz, obierasz ze skóry, kroisz, miksujesz lub
przecierasz na gładka masę. Wrzucasz do tego małą drobno posiekaną cebulę,
1 roztarty ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, sok z jednej cytryny, sól, pieprz
i cukier do smaku. Mieszasz to dokładnie i doprawiasz do smaku.
Wstawiasz do lodówki na 3 godz., jeśli już schłodzisz podajesz na liściach
sałaty z pokrojonymi w ćwiartki pomidorami.
Świetna zakąska do ryby, naprawdę.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Wage war against littering."
|