Data: 2002-09-14 19:59:24
Temat: Re: bardzo trudne:(
Od: "Miranka" <a...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja ogólnie do wszystkich postów.
Powiedzcie mi, moi mili, dlaczego w Polsce utarło się, że pizza musi być
grubą pulchną wyrośniętą bułą pokrytą dodatkami? Gdziekolwiek na świecie
jadłam pizze pieczone przez Włochów, to one były PŁASKIE -miękkie,
rozpływające się w paszczy, ale płaskie. Ciasto max 0,5 cm. Proporcje ciasta
do 'nadzienia' jak 1:1,5 a nie 3:1. Dlaczego pizze, które serwuje się u nas
przypominają mi zapiekanki? Znam tylko 2 miejsca w Polsce, gdzie robią
prawdziwą pizzę - w Rowach (nad morzem) i na warszawskich Górcach w pizzerii
Kosta. Pewnie są i inne takie miejsca, ale ja jakoś na nie nie
trafiłam:((( Sama pizzy nie robię właśnie dlatego, że dotąd nie znalazłam
dobrego przepisu na blat. Po kilku domowych pizzach, które okazały się
kompletnym nieporozumieniem, odpuściłam sobie eksperymenty.
Anka
Anka
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|