Data: 2002-10-28 11:10:19
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "waldek" <x...@o...pl>
> ============
> Najlepszy jest jednak domowy zakwas, choc bardziej
> pracochlonny.
> waldek
> ============
>
Od kiedy to na barszcz ukrainski przygotowuje sie zakwas?
Moj przepis na taki barszcz:
fasola biala [najlepszy oczywiscie jas] ugotowana calkowicie lub prawie calkowicie
dopiero do tego dodaje warzywa, ziemniaki i buraki.
Od dawna nie gotuje zup na gnatach, totez wrzucam 1 lyche smalcu
Pod koniec gotowania dodaje pomidory lub przecier pomidorowy, a takze lyzke [minimum]
cukru.
sol, ziele, pieprz - to wiadomo, zielenina do talerza - wiadomo
wykonczenie - kwasna smietana
PYYYYYYYYYYYYCHA :-)
a jak za bardzo sie rozpedze i zapomne, ze zupa perkocze, to niestety, trzeba dodac
1-2 lyzki koncentratu lub surowy buraczek i
pamietac, by przy podgrzewaniu nie dopuscic do zagotowania.
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.408 / Virus Database: 230 - Release Date: 2002.10.24
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|