Data: 2003-12-06 12:42:11
Temat: Re: bataty
Od: "Adamo 2." <a...@c...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:bqr7me$kbm$1@inews.gazeta.pl...
> Fenomenalnie prosty - uwielbiam proste pomysły. Kroję ziemniaki (takich z
> cieniutką skórką nawet nie obieram), wrzucam do miski, dodaję sól i oliwę
i
> dobrze mieszam, a potem wrzucam na blachę i do piekarnika, 180 st., pół
> godziny mniej więcej. Do normalnych ziemniaków można na etapie mieszania
> dodać przyprawy/zioła wedle uznania (papryka i/lub cayenne dobrze robi!),
do
> słodkich nie próbowałam.
Napewno spróbuję, bardzo dziękuję! Bardzo ciekawy pomysł z tym
przemieszaniem ze zwykłymi ziemniakami, wtedy zobaczę szczególnie różnicę w
smaku.
A jako, że mam jednak kilka tych batatów, to zapytam czy sugerujesz, że nie
ma co zawracać sobie głowy innymi przepisami? Zresztą jeszcze nie znam
innego, a gotowanie jak normalnych ziemniaków mnie nie przekonuje:)
Pozdrawiam,
Adam
|