Data: 2005-10-31 14:46:16
Temat: Re: bażanci temat :)
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kasi i Przemek" <smeno@tlen..pl> schrieb im Newsbeitrag
news:dk4s5n$kdt$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
>
>
>
> Wczoraj wieczorem otrzymaliśmy od myśliwego ptaka zwanego bażantem.
> Oporządziliśmy go i wstawiliśmy do zimnego miejsca, (czyli zamrażarki), aby
> "skruszał". Teraz powstaje dylemat, co z nim zrobić. Znaleźliśmy przepisy do
> pieczenia, zalecające natrzeć bażanta solą, obłożyć słoninką i piec 45 minut w
> temperaturze 200 st/c. Czy to jest jedyne rozwiązanie? Możecie polecić inne
> przepisy? Takie sprawdzone we własnej kuchni.
> Pozdrawiamy kuchennie :)
>
> Kasia i PrzemekK
Nacieralam bazanta zewnatrz i wewnatrz mieszanka soli,pieprzu + starte ziarna
jalowca.Rowniez obkladalam cienkimi plastrami sloniny.(obwiazalam nicia
kuchenna, aby nie spadly z ptaka)
Ilona
Ps. Mam przepis(niewyprobowany)na bazanta nadziewanego jadalnymi kasztanami.
|