Data: 2006-09-11 13:52:20
Temat: Re: bekon ? jak sie robi
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ee3m92$hmc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Owszem, mamy w domu ersatze, bo moja rodzina lubi - drogie,
>> mieszanka masla i oliwy z oliwek.
>
> To juz nie jest tak calkiem erzac (ersatz jak wolisz)
O ile bez dodatku tłuszczy utwardzanych - to zdrowsze od czystego masła.
>
>> Ja smaruje: niczym, musztarda,
>
> Tez niezdrowo...
I tam, niezdrowo? Dobra musztarda jest dobra i zdrowa.
Inna sprawa, ze to, co jest w handlu...
> A maslo jak sie okazuje jest bardzo potrzebne dla zdrowia. Posiada oprocz
> tluszczu rowniez witam,iny ktore gdzie indziej albo nie wystepuja albo
> jest
> ich za malo (wiadomo ze nie w przesadzie ale jednak jest potrzebne)
KWIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK.
DJD
|